Politike štednje u vrijeme ekonomske krize

financial-crisis
Datum: 15. travanj 2015. (srijeda) s početkom u 19.00 sati

Lokacija: Kavana Hotela Continental, Opatija

Panelisti: doc. dr.sc. Neven Petrović i mr.sc. Aneli Dragojević

Posljedice ekonomske krize koja je nastupila 2008. godine još se uvijek osjećaju u Europi, a prema posljednjima istraživanjima čini se da je Hrvatska među državama koje se najsporije oporavljaju. Pitanje koje nam se nameće, između ostalih, je i kako se država treba postaviti u vrijeme ekonomske krize? Treba li povećati javnu potrošnju kako bi potaknula proizvodnju, ili se pak treba fokusirati na smanjenje javne potrošnje i mjere i politike štednje?

Na tragu ovih pitanja, organizatori iz Udruge za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Milenij hotela u sklopu projekta Opatija Coffeehouse Debates u kavanu Hotela Continental donose panel-diskusiju o politikama i mjerama štednje u vrijeme gospodarskih kriza. Naši su panelisti dr.sc. Neven Petrović, politički filozof i docent sa Odsjeka za filozofiju Sveučilišta u Rijeci, ujedno i priznati stručnjak u području distributivne pravednosti, te mr.sc. Aneli Dragojević, ekonomistica i doktorandica filozofije na Sveučilištu u Rijeci, poznata po svojim ekonomskim izvještajima i intervijuima za Novi list.

Ukoliko želite proširiti svoje znanje iz područja makroekonomije, ili pak podijeliti s drugima svoja razmišljanja i odgovore na neka od najvećih pitanja koja muče današnje ekonomiste, ali i tvorce javnih politika koji moraju donositi političke odluke koje će utjecati na ukupno gospodarstvo neke države, pridružite nam se u srijedu, 15. travnja 2015. u kavani Hotela Continental. Zanimljivi panelisti i zainteresirani sugovornici čekaju na sve koji nam se žele pridružiti u raspravama uz kavu ili čaj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s