Psihijatrija – Najava

brain-gears

    Datum: 24. veljače 2015. (utorak) s početkom u 19.00 sati

    Lokacija: Kavana Hotela Continental, Opatija

    Panelisti: dr.sc. Daniela Petrić i Inka Miškulin

 

Kao što je najavljeno na zadnjoj panel-diskusiji, projekt Opatija Coffeehouse Debates se nastavlja s izrazito aktualnom temom modernih pokreta u psihijatriji i psihoterapiji. Podsjetimo, do sada su u kavani Hotela Continental održane rasprave o genetski modificiranih organizamaodrživosti razvoja našeg društva autoriteta liječnika u pružanju zdravstvenih usluga suvremenom feminizmu, a u organizaciji Udruge za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Milenij hotela. Nova tema pred nas postavlja neka izazovna pitanja: Kako uopće odrediti tko je mentalno zdrav, i što mentalno zdravlje podrazumijeva? Možemo li one koje smatramo mentalno bolesnima podvrgnuti obaveznom liječenju (protiv njihove volje), i zašto? Koja je uloga farmaceutske industrije u cijeloj priči, što možemo riješavati psihoterapijom i kada probleme preuzima farmakoterapija samo su neke od tema kojih ćemo se dotaknuti u sljedećoj panel-diskusiji koja nas očekuje 24. veljače 2015. s početkom u 19 sati.

Naše nove panelistice su viša asistentica dr.sc. Daniela Petrić sa Katedre za psihijatriju i psihološku medicinu na Medicinskom fakultetu u Rijeci, liječnica u Sveučilišnom bolničkom centru Rijeka, te Inka Miškulin, poznata psihoterapeutkinja, psihologinja i doktorandica suvremene filozofije. Zajedno će, kroz panel-izlaganja i raspravu sa sudionicima, pokušati odgovoriti na ranije postavljena pitanja, kao i na druge zanimljive teme iz ovog područja koje bi mogle zanimati zainteresirane slušatelje.

Udobne stolice u kavani Hotela Continental čekaju na sve zainteresirane i sve koji su spremni odvojiti dva sata kako bi, u ugodnoj akademskoj atmosferi, raspravljali o aktualnim društvenim i znanstvenim pitanjima, te uz kavu ili čaj (ili kuhano vino) naučili nešto novo, ali i podijelili svoje znanje i razmišljanja s drugima.11

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s