Cijepljenje – Najava

vaxDatum: 11. studeni 2015. (srijeda) s početkom u 19.00 sati

Lokacija: Kavana Hotela Continental, Opatija

Panelisti: Đana Pahor i Vjekoslav Bakašun

.

Pitanje obveznog cijepljenja djece i odraslih zadnjih godina postaje sve aktualnija tema, te izgleda da je broj roditelja koji odbijaju cijepiti svoju djecu protiv raznih bolesti sve veći. Dok jedna strana upozorava kako se, zbog snažnog lobija farmaceutske industrije, ljudi danas cijepe isuviše često, ponekad i zastarjelim ili neprovjerenim cijepivima, bez poznavanja mogućih rizika na njihov imunološki sustav, druga strana ističe kao problem ponovnu pojavu bolesti za koje se mislilo da su praktički izumrle, a sada se ponovno javljaju u dijelovima SAD-a gdje je pokret protiv cijepljenja izrazito jak.

S ciljem pojašnjenja ovog zanimljivog ali složenog problema, u Opatiju dovodimo vrhunske stručnjake u ovom području. Mr.sc. Đana Pahor, specijalistica epidemiologije, bivša voditeljica epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo PGŽ, a sada voditeljica Zavoda za javnog zdravstvo – ispostava Opatija i dopredsjednica Hrvatskog epidemiološkog društva, ispričati će nam kakva je trenutna situacija s cijepljenjima u Hrvatskoj, te kako cijela stvar izgleda u liječničkoj praksi. S druge strane, dr.sc. Vjekoslav Bakašun, docent na Medicinskom fakultetu u Rijeci i autor velikog broja znanstvenih publikacija, među kojima se ističe knjiga “Epidemiologija”, pokazati će zašto je cijepljenje ne samo korisno za naše zdravlje, nego i za zdravlje drugih oko nas.

photo_howdoimwork

Organizatori panel-diskusije iz Udruge “Kulturni front” i Milenij hotela Opatija, u suradnji sa Odsjekom za filozofiju Sveučilišta u Rijeci, pozivaju sve zainteresirane da nam se pridruže na starom i dobro provjerenom mjestu, te u nešto izmjenjenom formatu, i uz čaj ili kavu provedu ranu jesenju večer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s