Autoritet liječnika u pružanju zdravstvenih usluga

516ho-CJSnL

    Datum: 10. prosinac 2014. (srijeda) s početkom u 18.00 sati

    Lokacija: Kavana Hotela Continental, Opatija

    Panelisti: Prof. Alan Goldman i Prof. Snježana Prijić – Samaržija

 

Nakon dva ranija susreta, u kojima smo prošli brojne relevantne teme poput genetski modificiranih organizama i održivosti razvoja našeg društva, Udruga za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Milenij hoteli u sklopu projekta Opatija Coffeehouse Debates u kavanu Hotela Continental dovode nove teme i nove paneliste. Ranu večer ove srijede (10.12.) provesti ćemo  u raspravi o autoritetu eksperata u procesu donošenja odluka, uz poseban osvrt na autoritet liječnika prilikom pružanja zdravstvenih usluga. Riječ je o izrazito relevantnoj i aktualnoj temi jer ovisno o autoritetu koji pridajemo ekspertima mijenjati će se oblici političkih sustava u kojima želimo živjeti, dok pitanja autoriteta liječnika i sama obuhvaćaju brojne zanimljive teme: od obaveznog cijepljenja protiv zaraznih bolesti i tretmana psihički oboljelih osoba do prava roditelja da bira zdravstvenu skrb za svoje dijete, odnosno prava struke da poduzme mjere protiv volje roditelja, a s ciljem zaštite interesa djeteta.

Panelisti koji će s nama raspraviti ove intrigantne teme su Alan H. Goldman, poznati profesor filozofije sa College of William and Mary (Williamsburg, SAD) i autor brojnih knjiga tiskanih od strane najprestižnijih svjetskih izdavača (Oxford University Press, Routledge…) i Snježana Prijić-Samaržija, također profesorica filozofije i prorektorica za nastavu Sveučilišta u Rijeci, čiji je fokus istraživanja upravo uloga eksperata u procesima odlučivanja. Budući da jedan od panelista dolazi iz SAD-a, rasprava će se voditi na engleskom jeziku, uz mogućnost postavljanja pitanja na hrvatskom jeziku.

Fotelje uz kamin čekaju na naše paneliste, a kavana Hotela Continental na sve zainteresirane slušatelje, pogotovo one koji su spremni sudjelovati u raspravama, podijeliti svoje znanje i mišljanja, te uživati u opuštenoj ali opet akademskoj atmosferi koju nam donose Opatije Coffeehouse Debates.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s