Sanja Bradić – Najava

Tamna trijada ličnosti: makijavelizam, psihopatija i narcisoidnost

AAEAAQAAAAAAAAsEAAAAJGU2ODI0ODBmLTY5ODgtNDBjOC05NDEwLTRmY2VhNGY3ZWY2Mw

Predavač: dr.sc. Sanja Bradić (Gimnazija Eugena Kumičića Opatija)

Datum: 21. veljače 2018. (srijeda) s početkom u 18 sati

Lokacija: Udruga “Kulturni front” (M. Tita 42, Opatija)

 

Uz panel-diskusije, predavanja poznatih međunarodnih stručnjaka i čitalačke grupe, projekt Opatija Coffeehouse Debates započinje s organizacijom popularno-znanstvenih predavanja mladih znanstvenika i stručnjaka iz Opatije, Rijeke i okolice. Cilj je ove nove aktivnosti predstaviti mlade znanstvenike, afirmirati ih u lokalnoj zajednici i povezati ih s građanima, a posebice sa mladima, studentima i učenicima srednjih škola, te na taj način doprinjeti popularizaciji znanosti i unapređenju deliberativne demokratske kulture.

Prvo u nizu predavanja mladih znanstvenika iz Opatije i okolice održat će u srijedu (21.2.) s početkom u 18 sati dr.sc. Sanja Bradić, psihologinja u Gimnaziji Eugena Kumičića Opatija i stručna suradnica na više visokoobrazovnih institucija. Sanja Bradić je doktorirala psihologiju 2016. godine na Sveučilištu u Ljubljani, a bavi se prvenstveno proučavanjem sindroma profesionalnog sagorijevanja (tzv. burn-out).

Tamna trijada ličnosti, objašnjava Bradić, odnosi se na osobine ličnosti koje prema novijim teorijama ličnosti karakteriziraju svakoga od nas – makijavelizam, psihopatija i narcisoidnost. Naglašeni šarm, iznimne vještine interpersonalne komunikacije i nešto naglašenija pozitivna slika o sebi mogu doprinijeti vještom prikrivanju hladnokrvnosti, manjku empatije, veličanju sebe na štetu drugih, proračunatosti u odnosima – poslovnim, prijateljskim, partnerskim… Možemo li sebi priznati posjedovanje ovih karakteristika? Čine li nas otpornijima na stresne životne događaje? Možemo li ih na vrijeme prepoznati kod drugih, prije nego budemo zavedeni, izdani ili poraženi?

Organizatori projekta (Udruga “Kulturni front”, Filozofski fakultet u Rijeci i Milenij hoteli Opatija) pozivaju sve zainteresirane da se pridružite u srijedu, 21. veljače s početkom u 18 sati u novouređenim prostorima Udruge “Kulturni front” (Ulica M. Tita 42, Opatija), poslušaju zanimljivo predavanje i uključite se u raspravu nakon njega. Sudjelovanje je besplatno, kao i čaj ili kava za sve sudionike, a broj mjesta je (zbog prostornih mogućnosti) ograničen.

13