Feminizam i ženska prava

feminism

    Datum: 13. siječanj 2015. (utorak) s početkom u 19.00 sati

    Lokacija: Kavana Hotela Continental, Opatija

    Panelisti: Doc. dr.sc Ankica Čakardić i Karolina Leaković

 

Obradivši brojne relevantne teme poput genetski modificiranih organizama, održivosti razvoja našeg društva i autoriteta liječnika u pružanju zdravstvenih usluga, Udruga za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Milenij hoteli u sklopu projekta Opatija Coffeehouse Debates u kavanu Hotela Continental dovode nove teme i nove paneliste. Novu godinu tako počinjemo s aktualnom temom feminizma i ženskih prava u suvremenom svjetu. Opravdanost pozitivne diskriminacije, problem staklenog stropa, podjela rodno-spolnih uloga u društvu i upitna jednakost samo su neke od tema kojih ćemo se dotaknuti u sljedećoj panel-diskusiji koja nas očekuje 13. siječnja 2015. s početkom u 19 sati.

Naše nove panelistice su docentica Ankica Čakardić sa Odsjeka za filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, predvačica u sklopu Centra za ženske studije, široj javnosti poznata i kao voditeljica TV emisije ‘Peti dan’, te Karolina Leaković, saborska zastupnica (6. i 7. saziv Sabora) i jedna od organizatorica Političke akademije ‘Novo društvo’.

Ako ste si obećali da ćete novu godinu provesti aktivnije, uključujući se u rasprave, informirajući se o relevantnim aktualnim temama te radeći na sebi i svojim sposobnostima, Opatija Coffeehouse Debates su savršena prilika da krenete u ostvarivanje novogodišnjih planova. Udobni naslonjači, savršena kava (ali i čaj ili kuhano vino) i zanimljivi panelisti čekaju na zainteresirane građane koji znaju cijeniti intelektualne užitke i raduju se siječanjskoj večeri koji će provesti u ugodnoj akademskoj atmosferi uz topli kamin i stimulirajuće rasprave.

 

dd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s