Klimatske promjene – Najava

climate-change

    Datum: 12. ožujak 2015. (četvrtak) s početkom u 19.00 sati

    Lokacija: Kavana Hotela Continental, Opatija

    Panelisti: akademik Vladimir Paar i prof.dr.sc. Ivica Orlić

 

Projekt Opatija Coffeehouse Debates nastavlja se s novim temama i zanimljivim gostima; nakon rasprava o genetski modificiranim organizamaodrživosti razvoja našeg društva , autoritetu liječnika u pružanju zdravstvenih uslugasuvremenom feminizmu modernim pokretima u psihijatriji i psihoterapiji, ovaj nas mjesec očekuje izrazito aktualno pitanje klimatskih promjena. Zagrijava li se Zemlja i njezina atmosfera ili, zapravo, dolazi do njezina hlađenja? Očekuje li nas topljenje ledenjaka ili novo ledeno doba? I naposlijetku, koja je uloga čovjeka u nastanku klimatskih promjena, te što možemo poduzeti kako bi ih spriječili? Ovo su samo neka od zanimljivih pitanja koja ćemo na šestoj panel-diskusiji, u četvrtak, 12. ožujak 2015. s početkom u 19 sati, postaviti našim probranim panelistima, ali i svim zainteresiranim posjetiteljima. Podsjetimo, Opatija Coffeehouse Debates je projekt kojeg provode Udruga za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Milenij hoteli, a održava se jednom mjesečno u kavani Hotela Continental u Opatiji.

O klimatskim promjenama govoriti će naši novi panelisti: akademik Vladimir Paar, poznati fizičar i popularizator znanosti, javnosti poznat po svojoj sumnji u teoriju evolucije i globalno zatopljenje, te prof. dr.sc. Ivica Orlić sa Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci, priznati znanstvenik koji je preko 20 godina radio na najboljim institutima u inozemstvu, a uz nuklearnu fiziku i druge interese bavi se i fizikom atmosfere. Zajedno će, kroz panel-izlaganja i raspravu sa sudionicima, pokušati odgovoriti na ranije postavljena pitanja, kao i na druge zanimljive teme iz ovog područja koje bi mogle zanimati zainteresirane slušatelje.

Klimatske promjene tema su koja se tiče svih stanovnika Zemlje, pa posljedično ni stanovnici Opatije, Rijeke i okolice nisu izuzetak. Svi zainteresirani su zato pozvani da sudjeluju u panel-diskusiji, nauče nešto novo ali i podijele svoje znanje s drugima. Budući da smo u ožujaku, topline se još par mjeseci ne trebamo bojati, a od hladnoće će nas čuvati zanimljive rasprave, dobra kava ili vrući čaj (ili kuhano vino), te nezaboravni kamin u kavani Hotela Continental.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s