Matia Torbarina – Najava

Evolucijska psihologija i marketing

Predavač: Matia Torbarina, mag. psych. (Ekonomski fakultet u Rijeci)

Datum: 28. rujan 2021. (utorak) s početkom u 19 sati

Lokacija: Udruga “Kulturni front” (M. Tita 42, Opatija)

Projekt popularizacije znanosti Opatija Coffeehouse Debates nastavlja s provođenjem svojih aktivnosti ovog utorka, kada će u sklopu projektnog pravca ‘Predavanja mladih znanstvenika‘ svoje izlaganje održati Matia Torbarina, doktorand sa Sveučilišta u Ljubljani, koji će govoriti o evolucijskoj psihologiji i njenoj primjeni na marketing. Predavanje će se održati 28.9. u prostorima Udruge “Kulturni front” (M. Tita 42, Opatija), s početkom u 19 sati.

Evolucijska psihologija je nastavak evolucijske teorije koja povezuje sva živa bića u jedno veliko stablo života. Izučavanje ljudi i naše evolucije predstavlja jednu posebno zanimljivu granu stabla života. Koje evolucijske sile su nas oblikovale na način da preferiramo slatko, zašto smo spremni platiti više za identičan proizvod s dizajnerskim logom te što bi na ta naša ponašanja rekli naši pećinski preci poslušajte u predavanju.

Matia Torbarina diplomirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a trenutno radi kao asistent na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Rijeci i piše doktorat pri ljubljanskom sveučilištu. Teme njegovog interesa su evolucijska psihologija potrošača i metodologija znanstvenog istraživanja koje su i sastavni dijelovi kolegija na kojima je aktivan, poput Istraživanja tržišta i Marketinga.

Organizatori iz opatijske Udruge “Kulturni front” pozivaju sve zainteresirane da navrate i poslušaju ovo zanimljivo predavanje. U skladu s epidemiološkim preporukama fizičko sudjelovanje biti će omogućeno samo za sudionike s EU digitanim COVID certifikatima, ali će zato za sve zainteresirane biti organiziran live streaming putem društvenih mreža.

.