Danijela Vrbljanac – Najava

Obrada osobnih podataka – znate li svoja prava?

Screenshot 2019-11-27 at 08.25.00

Predavač: Doc. dr.sc. Danijela Vrbljanac (Pravni fakultet, Sveučilište u Rijeci)

Datum: 5. prosinac 2019. (četvrtak) s početkom u 19 sati

Lokacija: Udruga “Kulturni front” (M. Tita 42, Opatija)

 

Tehnološki napredak u posljednja dva desetljeća i digitalno doba do kojega je doveo predstavljaju izazov zaštiti osobnih podataka čineći to pravno područje, trenutno, jednim od najaktualnijih. 2018. godina bila je obilježena početkom primjene Opće uredbe o zaštiti podataka koja predstavlja najvažniji izvor prava zaštite osobnih podataka, kako na razini Europske unije tako i u Hrvatskoj. Tijekom predavanja, doc. dr. sc. Vrbljanac osvrnut će se na pitanje što, prema Uredbi, znači zakonita, poštena i transparentna obrada osobnih podataka te koja su ostala načela o kojima treba voditi računa prilikom obrade osobnih podataka. Također će biti riječi o pravima koja ispitanici imaju, kao što su pravo na brisanje ili ispravak, pravo na zaborav ili prijenos podataka.

Danijela Vrbljanac docentica je na Katedri za međunarodno i europsko privatno pravo Pravnog fakulteta u Rijeci. 2016. godine doktorirala je na istom Fakultetu obranivši doktorski rad pod naslovom Violations of the Personality Rights on the Internet – International Jurisdiction and Applicable Law. Usavršavala se na raznim znanstvenim institucijama u inozemstvu kao što su Institut Max Planck za komparativno i međunarodno privatno pravo u Hamburgu i Trinity College u Dublinu. Autorica je više članaka, a njezina područja interesa obuhvaćaju međunarodno privatno pravo, internetsko pravo i zaštitu osobnih podataka.

gdpr-privacy

Udruga “Kulturni front”, Amadria park hoteli i Filozofski fakultet u Rijeci pozivaju sve zainteresirane da navrate na izrazito zanimljivo predavanje i diskusiju koja će uslijediti, te da, uz šalicu kave ili čaja, provedu ugodnu i informativnu ljetnu večer.