Educational Arts – Najava

Panelisti: izv. prof. dr.sc. Laura D’Olimpio (University of Birmingham), izv. prof. dr.sc. James MacAllister (University of Edinburgh) i prof. dr.sc. Murray Smith (University of Kent)

Datum: 5. rujna 2023. (utorak) s početkom u 19:00 sati

Lokacija: Klub Bačva (Dolac 8, Rijeka)

.

Katedra za estetiku pri Odsjeku za filozofiju i Hrvatsko društvo za analitičku filozofiju, u suradnji s Udrugom za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i projektom RiPhil pozivaju vas na okrugli stol posvećen obrazovnoj ulozi umjetnosti koji će se održati 5. rujna 2023. u pubu Bačva s početkom u 19,00 sati. 

Cilj je okruglog stola propitati koju ulogu različiti oblici umjetnosti imaju ili bi trebali imati na svim razinama obrazovanja, istražiti potencijal umjetnosti da pridonese ciljevima obrazovanja, razvoju etičkih i epistemičkih vrijednosti (pravednosti, dobru, dobro-stanju, znanju, mudrosti, kritičkom mišljenju), političke stabilnosti, psihološkoj dobrobiti, eudaimonističkim pogodnostima i slično. Razgovarat će se i o potencijalno negativnim učincima umjetnosti, razvoju kulture otkazivanja i nemoralnim umjetnicima, s naglaskom na društvene mreže kao prostoru (ne)etičkog djelovanja. Od posebnog je interesa propitati status umjetnosti u odnosu na stem područja s jedne strane i s obzirom na razvoj umjetne inteligencije s druge, s namjerom da se ukaže na neotuđivu vrijednost humanistike i važnost ulaganja u humanističko obrazovanje.

Okrugli stol će moderirati Iris Vidmar Jovanović, a kao gosti će sudjelovati Laura D’Olimpio (School of Education, Sveučilište Birmingham), James MacAllister (Sveučilište Edinburg, Institute for Education, Community and Society) i Murray Smith (Sveučilište Kent, Aesthetics Research Centre).

Suorganizatori iz Udruge “Kulturni front” pozivaju sve zainteresirane da navrate i pridruže se zanimljivoj i važnoj raspravi.

.